Werken met CollecteWeb

De jaarlijkse collecte is voor het KWF Kankerbestrijding een belangrijke bron van inkomsten. Als vrijwilliger binnen het collecteteam ben je voor ons dus van grote waarde. Wij willen je dan ook zo goed mogelijk ondersteunen bij het organiseren van de collecte. Daarom bieden wij CollecteWeb aan.

CollecteWeb is het online systeem waarbinnen de administratie van de collecte plaatsvindt. CollecteWeb garandeert een goede beveiliging van persoonsgegevens. Daarom is het verplicht om alle gegevens van jouw vrijwilligers in CollecteWeb te zetten. Bewaar dus geen eigen Excel-lijstjes of notitieblokken met gegevens van vrijwilligers.

Hier vind je de flyer veilig omgaan met persoonsgegevens.

Bekijk hier de pagina Inwerken in CollecteWeb.

Inloggen

Ga naar https://kwf.collecteweb.nl/ en log in met je inloggegevens. De inloggegevens voor kwf.collecteweb.nl ontvang je automatisch van het hoofdkantoor. Nog geen inlog voor CollecteWeb? Neem contact op met Servicepunt vrijwilligers via 020 - 570 05 90 of [email protected]

Lees hier meer informatie over inloggen.

Wat kun je doen in CollecteWeb?

CollecteWeb bestaat uit verschillende modules. Klik op de module om de instructies van de desbetreffende module te bekijken:

 • Info: Je komt altijd binnen op het Info-scherm van CollecteWeb. Hier vind je de meest actuele en interessante informatie over de collecte
 • Adresboek: in Adresboek staan de contactgegevens van alle vrijwilligers
 • Nieuwe Vrijwilligers: Nieuw aangemelde vrijwilligers staan hier klaar voor een warm welkom. Je kunt hen daarna aan een wijk koppelen; ze zijn daarna dan vindbaar bij Adresboek.
 • Wijken: hier wordt het gebied van jouw collecteteam verdeeld in wijken. Wijkhoofden krijgen alleen toegang tot hun eigen wijk.
 • Looproutes: met het kaartje maak je voor elke collectant een looproute. Zo zie je of je voldoende collectanten hebt.
 • Bestellingen: hier bestel je jaarlijks de collectematerialen
 • Opbrengsten: in deze module zie je alle opbrengsten per collectant bij elkaar

Welke rollen en rechten zijn er in CollecteWeb?

Afhankelijk van je functie zal je toegang hebben tot de verschillende modules:

 • Bestuur (Collectecoördinator, Bestuurslid, Secretaris, Voorzitter) heeft toegang tot alle modules.
 • Districtscoördinator heeft toegang tot de modules Info, Adresboek, Nieuwe vrijwilligers, Wijken, Looproutes, Bestellingen. In deze modules worden alleen de gegevens van het district getoond.
 • Wijkhoofd heeft toegang tot de modules Info, Adresboek, Wijken, Looproutes en kan alleen de gegevens van zijn/haar wijk inzien. In deze modules worden alleen de gegevens van de wijk getoond.
 • Collectant heeft geen toegang tot CollecteWeb.

Heb je vragen over CollecteWeb? Neem dan contact op met het Servicepunt Vrijwilligers telefonisch (020) 5700 590 of per e-mail via [email protected] (ma t/m vrij 9.00-17.00).


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)