Wat mag waarheen?

Hieronder zie je welk materialen je zelf kunt (laten) vernietigen en welke materialen geretourneerd moeten worden. Sommige materialen kun je zowel terugsturen als zelf (laten) vernietigen. Dat hangt van de hoeveelheid af. Als je slechts enkele stuks hebt, is het voor ons goedkoper als je het zelf afvoert. Heb je te veel om het zelf te regelen, dan mag je het natuurlijk terugsturen.

Let op: Enkele materialen zelf vernietigen mag, maar (onderdelen van) collectebussen en winkelbusjes moeten altijd retour.  
  • Geld kun je afstorten op de rekening van KWF. Bekijk hier de instructie.
  • Administratie (zoals ingevulde telbriefjes, stortingsbewijzen, controlelijsten en bonnetjes) hebben een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar. Bewaar de documenten altijd bij dezelfde persoon op dezelfde plaats.
  • Onderscheidingen zijn gemaakt van edelmetaal. Deze graag opsturen naar KWF Antwoordnummer 3183, 1000 TL Amsterdam. 

Wat kun je hergebruiken?

Tasjes en collecteborden kunnen worden hergebruikt. En de bussluitingen kunnen ook gebruikt worden voor het collectebord.

Heb je nog een zeefdruk, pennen of notitieblok? Die heb je niet meer nodig, maar je kunt ze wel gewoon bewaren. Misschien komen ze nog een keer van pas of kun je er iemand anders blij mee maken.

Spandoeken en vlaggen met nieuw logo kunnen uiteraard nog graag opgehangen worden om de collecteweek te promoten.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)