Speech voor cheque-uitreiking

Samen komen we steeds dichterbij

Kanker raakt ons allemaal. 1 op de 3 Nederlanders krijgt gedurende zijn leven de diagnose. Daarmee is kanker doodsoorzaak nummer 1.

Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws is dat we dankzij de gezamenlijke inspanningen van wetenschappers steeds beter weten hoe we kanker moeten bestrijden. Sinds de oprichting van KWF zijn de overlevingskansen voor patiënten meer dan verdubbeld. We begrijpen inmiddels veel beter hoe kanker werkt en kunnen daardoor sneller nieuwe behandelingen ontwikkelen en beter voorspellen of iets wel of niet gaat werken.

Die vooruitgang is hoopgevend. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat we samen alle zeilen bijzetten en geld inzamelen voor meer kankeronderzoek. Net als [naam fondsenwervende actie/actienemers]. Met deze fantastische actie hebben [jullie/jij] een heel belangrijke bijdrage geleverd aan de kankerbestrijding. Vol trots neem ik dan ook namens KWF Kankerbestrijding deze cheque van € [bedrag] in ontvangst. Een geweldig bedrag dat ons weer een stapje dichter bij die dag brengt, de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

KWF besteedt dit geld aan wetenschappelijk onderzoek. Ontzettend bedankt voor jullie inzet!


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)