Veelgestelde vragen over de KWF app

Deze informatie geldt alleen voor plaatsen waar geen collecteteam actief is of waar het collecteteam zelf heeft besloten over te stappen op de KWF app. In plaatsen waar een collecteteam actief is, wordt de collecte op de gebruikelijke manier georganiseerd (via CollecteWeb). 
Waarom hebben jullie een app ontwikkeld?

Steeds vaker lopen we tegen het probleem aan dat een collecteteam wel collectanten heeft, maar geen coördinatoren of wijkhoofden. Als gevolg hiervan kunnen hele wijken of zelfs een heel collectegebied niet collecteren. Normaal ontvangt de collectant de looproute en materialen immers via de coördinator.

Tegelijk wordt het vinden van die coördinatoren steeds moeilijker. En dat is logisch, want we hebben met z’n allen een steeds vollere agenda. Nederlanders willen graag vrijwilligerswerk doen, maar kortdurend en flexibel. Nog wel een paar uurtjes per jaar een straatje lopen, maar niet meer voor een hele woonplaats de collecte organiseren. Het wordt dus steeds lastiger om vrijwilligers voor langere tijd aan KWF te binden.

Als we dan toch iemand weten te vinden, dan stopt die vaak al na zo’n 3 jaar, terwijl mensen het vroeger voor tientallen jaren deden. Het kost dus heel veel moeite en investering om iemand te werven. En na 3 jaar kunnen we weer van voren af aan beginnen.

Daarom zijn we in 2022 op zoek gegaan naar een slimmere, duurzamere oplossing voor dit probleem, in de vorm van een app. Hierin kies je als collectant zelf welke straten je wilt lopen. Ook kun je zelf het collectebord bestellen. Op deze manier voorkomen we dat hele wijken niet kunnen collecteren omdat er geen coördinator is.

Voor wie is de KWF app?

De app is ontwikkeld voor plaatsen waar geen collecteteam meer actief is om de collecte te organiseren. Daarvan zijn er nu zo’n 180 in Nederland, waarvan veel kleine dorpen.

Waar is de KWF app downloaden?

De KWF app is te downloaden in de Appstore en Google Play.

Gaat in de toekomst heel Nederland via de KWF app collecteren? Per wanneer?

In 2022 is in een aantal plaatsen getest met de app. Op basis van de evaluatie besluiten we hoe we de app in de toekomst verder kunnen inzetten.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)