Veelgestelde vragen over de KWF app

Waarom hebben jullie een app ontwikkeld?

Steeds vaker lopen we tegen het probleem aan dat een collecteteam wel collectanten heeft, maar geen coördinatoren of wijkhoofden. Als gevolg hiervan kunnen hele wijken of zelfs een heel collectegebied niet collecteren. Normaal ontvangt de collectant de looproute en materialen immers via de coördinator.

Tegelijk wordt het vinden van die coördinatoren steeds moeilijker. En dat is logisch, want we hebben met z’n allen een steeds vollere agenda. Nederlanders willen graag vrijwilligerswerk doen, maar kortdurend en flexibel. Nog wel een paar uurtjes per jaar een straatje lopen, maar niet meer voor een hele woonplaats de collecte organiseren. Het wordt dus steeds lastiger om vrijwilligers voor langere tijd aan KWF te binden.

Als we dan toch iemand weten te vinden, dan stopt die vaak al na zo’n 3 jaar, terwijl mensen het vroeger voor tientallen jaren deden. Het kost dus heel veel moeite en investering om iemand te werven. En na 3 jaar kunnen we weer van voren af aan beginnen.

Op dit moment werken wij achter de schermen hard aan een slimmere, duurzamere oplossing voor dit probleem. Dit krijgt de vorm van een app. Hierin kies je als collectant zelf welke straten je wilt lopen. Ook kun je zelf het collectebord bestellen. Op deze manier voorkomen we dat hele wijken niet kunnen collecteren omdat er geen coördinator is.

Voor wie is de KWF app?

De app is ontwikkeld voor plaatsen waar geen collecteteam meer actief is om de collecte te organiseren. Daarvan zijn er nu zo’n 180 in Nederland, waarvan veel kleine dorpen.

Waar is de KWF app downloaden?

De KWF app is vanaf eind juni te downloaden in de Appstore en Google Play.

Gaat in de toekomst heel Nederland via de KWF app collecteren? Per wanneer?

We gaan de app dit jaar eerst gebruiken in plaatsen waar geen coördinator meer is. Na de collecteweek gaan we dit evalueren. Op basis daarvan besluiten we of deze nieuwe manier van collecteren voor heel Nederland succesvol kan zijn.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)