Zo werkt de in memoriam pagina

Hoe werkt de in memoriam pagina?

Per maart 2022 maken we gebruik van een in memoriam pagina om donaties in te zamelen bij een uitvaart. Alle info hierover vind je op kwf.nl/inmemoriam.

Hier laten we je zien welke stappen je doorloopt bij het aanmaken van een online in memoriam pagina.

Nabestaanden kunnen via kwf.nl/inmemoriam gemakkelijk zelf een online in memoriam pagina aanmaken op dit nieuwe platform. Ook kan een uitvaartverzorger dit voor hen doen. Als vrijwilliger kun je hen hier graag op attenderen!

Aanmeldformulier

Bij het aanmaken van een aanmeldformulier krijg je onderstaande pagina te zien. Hier kun je in een paar simpele stappen een in memoriam pagina aanmaken. Vul hier je gegevens in en klik op de rode 'Verstuur' button. Je kunt hier ook een donatiebox aanvragen om contante donaties in ontvangst te nemen.

Sms na aanmelden

Nadat je jezelf hebt aangemeld via bovenstaand formulier, ontvang je een sms. Klik op de link in de sms om de in memoriam pagina voor jouw dierbare in te richten.

Pagina inrichten

Nadat je op de link uit de sms hebt geklikt kom je op onderstaande pagina. Hier kun je meer informatie krijgen, of meteen aan de slag met het maken van een in memoriam pagina.

Vul op de volgende pagina de gegevens van jouw dierbare in. Je kunt ook een tekstje achterlaten ter herinnering aan jouw dierbare. Klik hierna op 'Opslaan'.

Inrichten gelukt

Nadat je de gegevens van jouw dierbare hebt ingevuld, kom je op deze pagina. Het aanmaken van de in memoriam pagina is gelukt. Vergeet niet om op 'Bevestig' te klikken.

Bevestiging inrichten

Nadat je succesvol een in memoriam pagina hebt ingericht, kun je beginnen met het inzamelen van donaties. Klik op de rode 'Start met delen' button om te beginnen. Ook zie je op deze pagina informatie over het inzamelen van donaties tijdens de uitvaart.

Bevestigingsmail en -sms

Na het aanmaken en inrichten van de in memoriam pagina, krijg je deze e-mail. Hierin staat een button 'Start met delen' om alvast donaties binnen te halen.

Naast de bevestigingsmail, krijg je ook een sms. Hierin vind je de link naar de ingerichte in memoriam pagina.

Delen

Via de link in de sms of mail kom je op de ingerichte in memoriam pagina. Vanaf deze pagina kun je mensen een verzoek om te doneren sturen. Delen van de donatielink kan via WhatsApp, Facebook, LinkedIn of e-mail. Op deze pagina kun je ook zien hoeveel er voor jouw dierbare is opgehaald. Je kunt ook zien hoeveel mensen hebben gedoneerd.

Delen via WhatsApp

Heb je ervoor gekozen om de pagina te delen via WhatsApp? Dat ziet er zo uit. Ontvangers krijgen een automatisch ingevuld berichtje, met een link om te doneren.

Pagina voor gever

Als een potentiële gever op de donatielink klikt, komt de gever op de volgende pagina terecht. Hier kan de gever een bedrag kiezen om te doneren.

Bedankpagina

Nadat mensen hebben gedoneerd, krijgen ze ten slotte onderstaande pagina te zien met een bedankje.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)