Instructie afstorten: teams zonder eigen rekening

Waar en hoe moet ik straks het muntgeld afstorten?
 • Ga naar een automaat van Geldmaat waar je muntgeld kunt storten (https://www.geldmaat.nl/geldautomaten/munten).
  Let op, op dit moment zijn er slechts enkele van dit soort apparaten in Nederland werkend. Op deze kaart (https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/?functionality=Munten%20storten&bank=Geldmaat) kun je dat bekijken. Als KWF dringen we erop aan dat deze apparaten snel breder beschikbaar komen. Alle muntstortautomaten van Geldmaat komen te staan in een Gamma of Karwei.
Tip: Bij grote stortingen van muntgeld adviseren we om vooraf contact te zoeken met de filiaalmanager van de Gamma of Karwei waar de muntstortautomaat gevestigd is. Dan kun je aankondigen wanneer je wilt komen storten en advies vragen over welk moment het rustigst is.
 • Neem je eigen pas mee.
  Let op, dit moet een pas zijn van ING, ABN AMRO of Rabobank. KWF dringt erop aan dat iedere willekeurige pas wordt geaccepteerd. Dat is nu nog niet het geval.
 • Selecteer op het scherm dat je wilt storten op de centrale rekening van KWF. KWF staat tussen allerlei andere goede doelen.
  Let op, deze optie is op dit moment nog niet te selecteren. Als KWF dringen we erop aan dat dit snel beschikbaar komt.

 

Waar en hoe moet ik straks de biljetten afstorten?

Je moet dan naar een automaat van Geldmaat waar je sealbags kunt storten (https://www.geldmaat.nl/geldautomaten/sealbags). Op dit moment zijn er 260 van dit soort automaten beschikbaar in Nederland, maar er komen er wekelijks nieuwe bij. Op deze kaart (https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/?functionality=Sealbag%20storten&bank=Geldmaat) kun je bekijken waar de dichtstbijzijnde sealbagautomaat voor jou is. De sealbagautomaten bevinden zich altijd buiten.

 • Stop de biljetten (maximaal 600 stuks) in een sealbag die de penningmeester of collectecoördinator vooraf van KWF thuisgestuurd krijgt. Bij meer dan 600 biljetten gebruik je meerdere sealbags.
 • Meld je storting aan bij KWF via een online aanmeldformulier dat je van ons krijgt, of door ons te bellen.
 • Wij voeren dan een voormelding uit in de internetbankierenomgeving van de centrale KWF rekening.
 • Je ontvangt van ons een sms of WhatsApp wanneer de storting is voorgemeld. Vanaf dat moment heb je 48 uur om de sealbag in een sealbagautomaat te deponeren.
 • Op de sealbag zit een sticker met een barcode. Open de automaat door de barcode te scannen. Laat de sticker wel op de sealbag zitten. Deponeer de sealbag in de automaat. Let op, dit moet binnen 48 uur na de voormelding.
 • Je krijgt een bewijs dat je hebt gestort. Bewaar dit bewijs goed.

Hoeveel kosten betalen we straks voor het afstorten?

Per storting betalen we € 5,50 algemene kosten, en € 0,052 per biljet. Deze kosten worden door KWF voldaan vanaf een andere KWF rekening om de kosten en baten gescheiden te houden.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)