Instructie afstorten

We stoppen met de verwerking van contant geld. Heb je nog contante opbrengsten? Stort die dan uiterlijk 28 oktober en verwerk dit uiterlijk 31 oktober op de jaarrekening.

Muntgeld afstorten

 1. Zoek via deze kaart (https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/?functionality=Munten%20storten &bank=Geldmaat) een automaat van Geldmaat waar je muntgeld kunt storten. Deze automaten staan altijd in een Gamma of Karwei. De openingstijden vind je ook op de kaart. In deze video zie je hoe je de juiste automaat kunt vinden.
 2. Neem je eigen bankpas mee.
  Let op, dit moet een pas zijn van ING, ABN AMRO of Rabobank. Heb je deze niet? Vraag dan of een andere vrijwilliger uit het collecteteam met zijn/haar eigen pas met je meegaat.
 3. Selecteer op het scherm dat je wilt storten op de centrale rekening van KWF. KWF staat tussen allerlei andere goede doelen. Vul bij het betaalkenmerk jullie collecteteamnummer in.

Hier vind je een uitgebreide handleiding van de stappen die je op het scherm doorloopt. Je kunt ook deze handige video bekijken.

Biljetten afstorten

 1. Verzamel alle getelde biljetten en bijbehorende telbriefjes.
 2. Stop de biljetten per maximaal 600 stuks in de sealbags die de financieel verantwoordelijke van jullie collecteteam per post thuis heeft ontvangen. Bij meer dan 600 biljetten gebruik je meerdere sealbags.
  Heb je meer sealbags nodig? Vraag ze aan via het Servicepunt (020 570 0590).
  1. Noteer per sealbag hoeveel biljetten van elke coupure (=type biljet) je erin stopt. Dit moet je straks invullen bij het online aanmeldformulier.
  2. Controleer de houdbaarheidsdatum (1) van de sealbag.
  3. Controleer of er een sealbag ID (2) op staat. Dit is een code die begint met 3 letters en 7 cijfers. Je vindt hem onder de streepjescode.
  4. Vul bij ‘Gegevens klant’ (3) in Naam: KWF Kankerbestrijding en de datum.
  5. Staat op jouw sealbag de tekst ‘Doe hier uw afstortformulier in de transparante buidel’? (4) Dit kun je negeren.
  6. Trek het zilverfolie (5) van de sealbag en plak dicht. Let op, dit kan maar 1 keer.

 1. Meld je sealbag(s) aan bij KWF via het online aanmeldformulier op kwf.nl/sealbagstorting. Wij voeren dan een voormelding uit in de internetbankierenomgeving van de centrale KWF rekening. Let op: heb je meerdere sealbags? Vul dan voor elke sealbag een apart formulier in.
 • Aanmeldingen voor 16.00 uur: heb je de aanmelding op een doordeweekse dag vóór 16.00 uur gedaan? Dan kun je de sealbag vanaf 18.00 uur diezelfde dag tot en met 46 uur daarna deponeren. Voorbeeld: je meldt je sealbag op vrijdag 12.00 uur bij ons aan. Je hebt nu van vrijdag 18.00 uur tot en met zondag 14.00 uur de tijd om je sealbag te deponeren.
 • Aanmeldingen na 16.00 uur: heb je de aanmelding na 16.00 uur gedaan? Dan kun je de sealbag de eerstvolgende werkdag vanaf 18.00 uur tot en met 46 uur daarna deponeren. Voorbeeld: je meldt je sealbag op maandag 20.00 uur bij ons aan. Je hebt nu van dinsdag 18.00 uur tot en met donderdag 14.00 uur de tijd om je sealbag te deponeren.
  Meld je de sealbag op vrijdag na 16.00 uur bij ons aan, dan kun je de sealbag vanaf maandag 18.00 uur tot en met 46 uur daarna deponeren.
 1. Zoek via deze kaart (https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/?functionality=Sealbag%20storten&bank=Geldmaat) een automaat van Geldmaat waar je sealbags kunt storten. Deze automaten bevinden zich altijd buiten en zijn 24 uur per dag geopend.
 2. Open de automaat door de barcode te scannen. Houd hierbij de sealbag in de inwerprichting zoals aangegeven op de sealbag. Laat de sticker op de sealbag zitten. Deponeer de sealbag in de automaat.
  1. Let op: deponeer 1 sealbag per keer: alléén de sealbag waarmee je de automaat hebt geopend. Heb je meerdere sealbags? Dan moet je iedere sealbag apart scannen en vervolgens deponeren.
  2. Gaat er iets mis op het moment dat je de sealbag in de automaat wilt deponeren? Dan kun je het daarna nog 1 keer proberen. Na 2 mislukte pogingen werkt de barcode niet meer. Het geld moet dan mee terug, in een nieuwe sealbag worden gestopt en opnieuw worden aangemeld.
 3. Je krijgt per storting een bewijs dat je hebt gestort. Bewaar dit bewijs goed.

Afstortkosten

Per storting betalen we € 5,50 algemene kosten, en € 0,052 per biljet. Deze kosten worden door KWF voldaan vanaf een andere KWF rekening om de kosten en baten gescheiden te houden.

Belangrijke documenten om te bewaren

Is al het geld afgestort? Dan willen we je verzoeken om de telbriefjes van deze collecte 1 jaar te bewaren. Voor stortingsbewijzen, controlelijsten en bonnetjes is dit langer: deze graag 7 jaar bewaren. Bewaar de documenten altijd bij dezelfde persoon op dezelfde plaats.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)